Street Art Vantaa

Taiteilijat 2017

Kesän 2017 pääartistit Vantaalla

 Street Art Todayn rakenteilla oleva urbaanin taiteen museo Amsterdamissa. Kuvassa Eduardo Kobran työ jättimäisen telakkahallin kyljessä.

Street Art Todayn rakenteilla oleva urbaanin taiteen museo Amsterdamissa. Kuvassa Eduardo Kobran työ jättimäisen telakkahallin kyljessä.

 

Vähän taustaa...

Seinähullu Vantaan taiteilijavalinnoista kesälle 2017 vastaa Street Art Todayn perustaja ja urbaanin taiteen kuraattori Peter Ernst Coolen. Street Art Today on Amsterdamissa toimiva katutaideagentuuri, joka työskentelee maailmanlaajuisesti merkittävien katutaiteilijoiden ja alan projektien kanssa yhteistyössä. Parhaillaan Street Art Today pystyttää Amsterdamin vanhalle telakka-alueelle maailman suurinta kaupunki- ja katutaiteen museota, joka avautuu kesällä 2018.

Taiteilijat on kutsuttu hankkeeseen hyödyntäen Peterin Ernst Coolenin vuosikymmenten kokemusta alalla, Street Art Todayn hyviä suhteita taiteilijoihin ja Street Art Vantaan paikallistuntemusta. Olemme etsineet todellisia seinähulluja, jotka eivät pihtaile taidettaan.
 

 
Mr June
 

Mr. June

Mr. June (David Louf) yhdistelee töissään geometrisiä rytmejä ja sulavia linjoja kolmiulotteisiin tehosteisiin, jotka leikittelevät teoksen pinnan ja rakennuksen muodoilla.

Mr. June aloitti graffitimaalarina 14-vuotiaana vuonna 1985. Hiphopin ja breakdancen visuaalinen maailma veivät häntä myös kohti graafista suunnittelua, jota hän sittemmin opiskeli kuninkaallisessa taidekoulussa Utrechtissa (HKU). Tämän jälkeen hän on työskennellyt Art Directorina mainosmaailmassa, muttei viihtynyt kaupallisten töiden parissa ja perusti oman suunnittelutoimiston, jossa sai toteuttaa itseään niin taiteen, videon, kuvitusten ja interaktiivisten teosten parissa. Hän on myös opettanut graafista suunnittelua.

Mr. Junen oma tyyli, joka yhdistelee typografiaa, raikkaita värejä ja tilallisia leikkejä on hioutunut huippuunsa.
 

 
Pipsqueak was here!!!
 

Pipsqueak Was Here!!!

Kokeilunhaluinen hollantilaisduo käyttää monia eri työvälineitä ja rikastuttaa katukuvaa leikkisillä ja värikkäillä teoksilla, joilla on usein tärkeäkin sanoma. Kepeät, kerrokselliset ja moniväriset toteutukset kiinnittävät huomion taustalle maalattuihin, usein ympäristön tilasta kertoviin tarinoihin.

Pipsqueakin taiteilijat ovat työskennellyt yhdessä 2000-luvun alusta alkaen. Stencil-tekniikan lisäksi he käyttävät paljon kierrätysmateriaaleja, -esineitä ja neon-valoja. Teosten koko vaihtelee miniatyyriteoksista koko talon seinän kokoisiin maalauksiin. Vantaan Hakunilaan heidät on kutsuttu nimenomaan suurikokoisten stencil-teosten taitajina.
 

 
 

Aryz

Olemme kutsuneet barcelonalaisen muraalitaituri-kuvittajan Vantaan Martinlaaksoon maalaamaan seinänpäätyteoksen. Aryz on aiemmin vieraillut Suomessa vuonna 2011, jolloin hän maalasi suuren muraalin Turussa. Tähän ja moniin muihin taiteilijan teoksiin on ollut vaikea olla törmäämättä, jos on vähänkin seurannut katutaiteeseen liittyviä kirjoja ja sivustoja. 

Taiteilija tunnetaan valtavista taidokkaista teoksistaan, joissa esiintyy surrealistisin värein maalattuina ihmis- ja eläinhahmoja. Aryzilla on kyky luoda omanlaisiaan eläviä, joskin hieman nyrjähtäneitä maailmoja. Muraalien lisäksi taiteilija maalaa tauluja sekä tekee kuvituksia ja on työskennellyt yksityiskohtaisten silkkipainotöiden parissa. 

 
 

Dourone

Douronen graffitiura alkoi Madridissa 1999. 2012 hän löi hynttyyt yhteen Elodielollin kanssa ja yhdessä he ovat maalanneet suuria, näyttäviä muraaliteoksia ympäri maailman. Douronen pitkään jatkuneen värikkään maailmankiertueen kutkutteleva etappi elokuussa on Vantaan Myyrmäessä sijaitseva korkea ja näkyvä talonpääty. 

Douronen työt korostavat kolmea heille tärkeää ydinarvoa: kunnioitusta, monimuotoisuutta ja vapautta. Myyrmäkeen he kertoivat meille suunnittelevansa teosta, joka käsittelee diversiteettiä. Heidän sloganinsa on "art for the humans" ja mielenkiinnolla odotammekin, minkälaista taidetta myyrmäkeläiset saavat ihasteltavakseen.

 
 

Pso Man

Belgialainen maailmanmatkaaja ja katutaiteilija Pso Man saapuu Vantaan Myyrmäkeen elokuussa. Pso Man maalaa seinille pääosin pensselillä ja telalla ihmeellisiä kuvallisia maailmoja, jotka ammentavat hänen matkoistaan.

Hänen maalaamissaan hahmoissa risteilevät usein hajoavat muodot ja minimalistiset elementit. Pso Manin kokeellisessa maailmassa mielikuvitus ja runous kulkevat käsi kädessä. 

Oikeudet taiteilijamuutoksiin pidätetään.