Street Art Vantaa
Murals & Street Art From Finland – Vantaan muraalit ja katutaide

Seinähullut muralistit 2018

Seinähullu Vantaan viisi kotimaista taiteilijaa maalaavat muraalit Länsimäkeen ja Koivukylään.

 

Seinähullu Vantaan taiteilijat
ja kesän 2018 pääteokset

Muraalien sijainnit ja aikataulut

Koivukylän kaksi seinän päätyä sijaitsevat Konttitiellä asukastila Tuulikontin vieressä ja ovat VAV Asunnot Oy:n omistamia. Länsimäen seinän päädyt ovat yksityisessä omistuksessa ja sijaitsevat kaikki Suunnistajankujalla muodostaen näin kolmen suuren teoksen urbaanin gallerian. Muraaliteosten sijoittelua on suunniteltu yhteistyössä Vantaan taidemuseo Artsin kanssa. Seinähullu Vantaan taiteilijat seinille nostaa Cramo.

Koivukylä:
Konttitie 4–6: Peetu Pasanen, 27.6.-4.7.
Konttitie 4 (Asukastila Tuulikontti): Minttu Pyykkönen, 18.6.–26.6.

Länsimäki:
Suunnistajankuja 6: Taneli Stenberg, 31.7.–11.8.
Suunnistajankuja 4: JP Köykkä, 12.8.–20.8.
Suunnistajankuja 10: Maria Kivilaakso, 21.8.–31.8.

Aikataulut voivat vielä muuttua.

 
maria-kivilaakso-seinahullu.jpg

Maria Kivilaakso

Turun taideakatemiasta ponnistava Maria pitää erityisesti siitä, kuinka perinteisen galleriatilan ulkopuolelle tehty taide kommentoi ympäristöään ja saa uusia merkityksiä vuorovaikutuksesta. Turkulainen taiteilija yhdistää taidetta ja uusia yleisöjä sekä pyrkii saamaan aikaan keskustelua ja iloisia yllätyksiä kaupunkitilassa. Visuaalisesti häntä innostaa muun muassa puupiirrosten estetiikka. 


jp-koykka.jpg

JP Köykkä

JP Köykkä on Tampereella asuva ja työskentelevä tuottelias kuvataiteilija, jonka intohimo on helppo laittaa sanoiksi: maalaustaide on hänen lempiasiansa. Köykän teoksissa hallittu sattuma on usein johdattava tekijä maalauksen lopputulokseen. Hän inspiroituu ihmisistä, oikeasta ja väärästä, väreistä, materiaaleista, luonnosta, betonista, putkistoista ja tehtaista.


peetu-pasanen.jpg

Peetu Pasanen

Peetu on pienestä etelä-suomen kaupungista maailmalle lähtenyt pallon tallaaja, jonka katse kiinnittyy kaupungeissa usein sinne, minne muut eivät katso. Graffitista ja vapaasta elämästä ammentava Pasanen on puuhannut katutaiteen parissa kaikenlaista, valokuvaamisesta festarimaalauksiin ja julkaisuista urban exploringiin. 


Minttu Pyykkönen

Mintulle taide on rakas harrastus ja ammatti. Taidekasvatuksen opiskelija tähtää suurikokoisten tilallisten maalausten suuntaan ja pyrkii jatkuvaan kehitykseen taiteessaan. Mintun teosten aiheina ovat usein keho, kohtaaminen, keskeneräisyyden tuntu ja symbolismi. Hän yhdistelee mielellään töissään erilaisia tekniikoita: kultausta, maalaamista ja piirrosjälkeä. Luonto, vanhat kuvitukset ja tarinat tuovat hänelle jatkuvasti inspiraatiota!


taneli-stenberg-seinahullu.jpg

Taneli Stenberg

Taneli näkee seinämaalausten olevan loistava keino tuoda taidetta ihmisille ja kulttuuria ympäristöömme. Hän etsii jatkuvasti uteliaana tyyliään, ja tuntee, että etsiminen ja ajoittain löytäminen on taiteellisen tekemisen suola. Taitava maalari toivoo löytävänsä jotain ajasta riippumatonta ja inhimillistä, joka olemassaolossa askarruttaa tai herättää positiivistä tunneyhteyttä ihmisten välillä. 


Muraalien valmistuttua tiimi matkustaa yhdessä Amsterdamiin esittelemään töitään kansainväliselle katutaideagentuurille, hankkeen yhteistyökumppanille Street Art Todaylle. Taiteen edistämiskeskus tukee matkaa matka-apurahan muodossa. Seinähullu Vantaa on katutaiteeseenkin erikoistuneen Vantaan taidemuseo Artsin hanke, jota 2013 perustettu taidekollektiivi Street Art Vantaa tuottaa Suomen kulttuurirahaston rahoituksella.