Street Art Vantaa
Murals & Street Art From Finland – Vantaan muraalit ja katutaide

Seinähullu Koivukylä

 

Seinähullu Koivukylä

* Huom! Tämä osio sivuista on osittain vanhentunut! Koetamme muistaa päivittää nämä kesän jälkeen! *

Street Art Vantaan tiimin ja Myyrmäessä sijaitsevan Vantaan taidemuseo Artsin yhteinen ponnistus Seinähullu Vantaa kutsuu Koivukylän asukkaat mukaan kesän 2018 toimintaan Koivukylässä, Havukoskella, Rekolassa ja lähialueilla. Kesällä 2017 maalasimme ja opimme yhdessä hakunilalaisten kanssa, tulevana kesänä kääritään hihat asukkaiden kanssa Koivukylän suuralueella! 

Hanke on pääosiltaan Suomen kulttuurirahaston rahoittama, mutta paikallisten yritysten ja ulkopuolisten rahoittajien rahallinen tuki mahdollistaa entistä useamman taiteilijan työn ja työpajan toteutumisen. Ole meihin yhteydessä ja pyydä ilmainen hinta-arvio katutaidetyölle!

 
 
koivukyla-muuri.jpg

Minne maalataan? Ilmianna seinä!

Etsimme paikallisten asukkaiden eli kotialueensa asiantuntijoiden ideoita! Onko taloyhtiönne hallitus kyllästynyt harmaaseen sokkeliin tai kismittääkö rujo sähköboksi päiväkodin kupeessa? Haluaisitko itse asukkaana olla mukana hankkimassa potentiaaliselle kohteelle rahoitusta ja sopivaa taiteilijaa?

Ota meihin yhteyttä! Meillä on kokemusta kaupungin kanssa toimimisesta, teknistä osaamista niin maalien kuin nostintenkin suhteen sekä laajat verkostot katutaiteilijoihin. Välillä jotain ihan hyviä ideoitakin Tehdään yhdessä Koivukylän kesästä 2018 unohtumaton!


Mitä opimme Hakunilasta?

Perustimme Hakunilaan oman katutaiteesta kiinnostuneiden asukasryhmän, Facebookista löytyvän asukkaiden oman Seinähullu Hakunilan. Koivukylän oma ryhmä löytyy nyt täältä.

Kesän 2017 aikana maalasimme asukkaiden ja vierailevien taiteilijoiden kanssa Taito Uusimaan käsityökeskuksen kaikki neljä seinänpäätyä sekä Pikku Hepon päiväkodin sokkelin. Lisäksi asukkaat olivat mukana mm. kuvaamassa dronevideota ja tsemppaamassa vierailevia taiteilijoita. Kotiseuturakkaus näkyi ja kuului viimeistään siinä vaiheessa, kun Hakunilan muraali voitti Hesarin muraaliäänestyksessä.

Seinähullu Vantaa Hakunila / AerialFinland

AerialFinland shot this nice video from Hakunila's new murals here in Vantaa. This flick features works from (in this order) Mr. JUNE, Pipsqueak was here, Tanja Valta, students of Aalto university workshop with UnKolor Distinto, Mies Nimeltä Hevonen & crew, Von Bomb & workshop, Anetta Lukjanova and Taneli Stenberg. Big up!

Julkaissut Street Art Vantaa 2. lokakuuta 2017

Miksi katutaidetta?

Katutaiteella ja muraaleilla voi erityisellä tavalla näyttää, että alueesta pidetään huolta. Käsinmaalattu taide luo seudulle omaa identiteettiä ja kokemuksemme mukaan saa asukkaat iästä ja taustasta huolimatta välittämään enemmän kotikulmista. Katutaide lähtee ruohonjuuritasolta ja asukkaista, yhdessä tekemisen hengestä. 

Tavoitteenamme on viedä Vantaata maailmankartalle ja tehdä katutaidetta eri puolilla Vantaata. Tervetuloa mukaan yhteisiin katutaidetalkoisiin!