Street Art Vantaa
Murals & Street Art From Finland – Vantaan muraalit ja katutaide

Blog – Street Art Vantaa all around

ENG:
Street Art Vantaa artists here, there and everywhere. Some posts are in Finnish!

FIN:
Street Art Vantaan katutaiteilijoiden turinoita maailman muraaleista, katutaiteen tekniikoista, maalilaaduista ja muusta taiteeseen liittyvästä. Osa blogipostauksista on enkuksi!

00720

Pukinmäen nuorisotalo laitettiin syksyllä 2016 täysremonttiin ja nuoret päästettiin suunnittelemaan tilan sisustus alusta loppuun itse. Ensimmäisten toiveiden joukossa olivat järisyttävän hienot seinämaalaukset ja Street Art Vantaa soitettiin kuumalla linjalla saman tien paikalle. 

pukinmäki-full

Maalausten suunnittelu aloitettiin kolmen nuoren kanssa tutustumalla erilaisiin katutaidetyyleihin ja miettimällä minkälaista tyyliä haluttaisiin talolle tuoda. Nuoret olivat yksimielisiä siitä, että väriä pitää olla ja tyylin olisi hyvä olla yhtenäinen ja ennen kaikkea näyttävä. 

pukinmäki-jengi
pukinmäki-afrotyyppi

Seuraavaksi nuoret saivat luonnostella haluamiensa teemojen ympärille kuvan, jotka käytiin seuraavalla viikolla läpi. Teemojen joukosta tärkeiksi nousivat paikallisuutta korostavat postinumero, pukinpäinen lohikäärme, afrotyyppi sekä erilaisista kansallisuuksista koostuva jengi. Näistä SAVin Essi teki tyyliltään hieman yhtenäisemmät ehdotukset, joita nuoret vielä muokkasivat ennen hyväksymistään. Sitten ryhdyttiin maalaamaan.

pukinmäki-pukkikäärme

Maalaushommia tehtiin kahden kuukauden ajan maanantaisin, joten työtä on tämän projektin eteen tehty. Lopputulos on myös sen näköinen ja saa uudet kävijät joka kerta hiljaiseksi. Taitaa olla yksi Helsingin hienoimmista nutan liikuntasaleista.

pukinmäki-00720

Kiitos Pukinmäki ja Puksun mahtavat nuoret, kannatti kyllä kurvata kehärataa pitkin visiitille Suomen pääkaupunkiin. 

Essi / SAV

Kuvat: Petteri Huuskonen